dilluns, 21 de març del 2016

L'illa de Lesbos III




AVISO sobre:
el amparo de judíos fugados.
....Hay necesidad de recordar que, según el párrafo tercero del decreto de 3 de octubre de 1941 sobre la Limitación de Residencia en el Gobierno General (página 595 del registro del Gobierno General), los judíos que abandonen sin permiso el barrio judío serán condenados a muerte.

....Según este decreto, aquellos que conscientemente prestaren ayuda a los dichos judíos proporcionándoles refugio o entregándoles o vendiéndoles alimentos, serán también condenados a muerte.

....Éste es un aviso terminante a la población no judía para que se abstenga de:
.........1) Dar refugio a los judíos.
.........2) Abastecerles de comida.
.........3) Venderles alimentos.
Dr. Franke - Comandante de la ciudad - Częstochowa 24 de septiembre de 1942 


Aquesta nit 20 de març de 2016,  ha entrat en vigor el Tractat de la Unió Europea amb Turquia, pel qual qualsevol refugiat que arribi a Grècia, serà deportat a Turquia.




Tinc la mateixa sensació d'estupor i incredulitat que devien tenir els polacs l'any 1939 quan Hitler va envair Polònia. Els ciutadans i el govern polacs es van pensar que França i Gran Bretanya els vindrien a salvar i ...no va venir ningú. L'any 1939 la població polaca va fugir cap a Txecoslovàquia, juntament amb el seu exèrcit en desbandada. 


No sé quin període històric acaba de començar Europa amb l'aplicació d'aquest tractat, però així com França i Gran Bretanya durant aquells dies de l'any 1939 no van actuar per ajudar Polònia, tot i que després els va tocar ser envaïts a elles, ara a Europa no fa res per aquests refugiats de la guerra de Síria. Estic convençuda que pagarem per la nostra passivitat davant el que està passant a Grècia i Turquia.

Aquests dies he estat malalta amb grip i no he pogut evitar posar-me en el lloc d'aquests refugiats. Aquestes famílies estan sense medicaments, dormint en tendes de campanya, sense roba d'abric, i sabent que no poden retornar als seus països en guerra, tal com aquells ciutadans polacs de l'any 1939. Molts polacs es van suïcidar en arribar a la frontera amb Txecoslovàquia.

Les notícies d'aquests dies sobre refugiats no en parlen, però jo estic segura que hi ha molts suïcidis. Pensem que aquestes persones han pagat una fortuna a les màfies per arribar a l'illa de Lesbos i ara amb aquest tractat ignominiós, automàticament seran retornats a Turquia. Ens miren a través de les tanques, i no poden arribar. El sentiment d'aquestes persones ha de ser la desesperació.

Tornem a viure temps obscurs a Europa. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada